Hopp til hovedinnholdet

Fra venstre: Administrerende direktør Tore Nyhammer, Bergen Fiber og daglig leder Jan-Inge Klubben, Fana Golfklubb.

FORE: Fiber, friluft og fritid for familien

26. juni 2018

FORE: Fiber, friluft og fritid for familien

Av Stein Opsahl

Bilde av to menn som spiller Golf

Fra venstre: Administrerende direktør Tore Nyhammer, Bergen Fiber og daglig leder Jan-Inge Klubben, Fana Golfklubb.

Når det ropes «Fore» vet vi at her skjer det noe; pass på – golfball i luften. Vi er på besøk hos Fana Golfklubb. Sentralt og vakkert beliggende er den en av Norges største golfklubber og et av Bergens største idrettslag med sine 1700 medlemmer. – Vi favner på mange måter et tverrsnitt av befolkningen og har mange tilbud til bergenserne, sier daglig leder Jan-Inge Klubben.

Fra venstre: Administrerende direktør Tore Nyhammer, Bergen Fiber og daglig leder Jan-Inge Klubben, Fana Golfklubb.

– Det er nettopp denne tilgjengeligheten til en fantastisk sport og fritidsaktivitet som gjør det naturlig for oss å samarbeide, sier Tore Nyhammer fra Bergen Fiber. – Her treffer vi kunder og her kan våre egne ansatte nyte friluft, mosjon, konkurranser og ikke minst en svært sosial aktivitet som favner alle aldersgrupper.

– Vi legger stor vekt på å holde en sosial profil og senke terskelen slik at så mange som mulig kan bruke anlegget, kommenterer Klubben. – Mange tror det kan være dyrt å spille golf, men hadde det vært det, tror jeg ikke vi hadde lyktes med å rekruttere så mange unge og nye spillere til sporten – hvert år. Ja, vi er faktisk best i Norge på dette, og har avlet to av Norges beste golfspillere de siste årene. Både Knut Børsheim og Jarand Ekeland Arnøy. Tjue-en år gamle Arnøy er både verdensmester for Norge i lag og begge spiller eller har spilt på den gjeveste turen i Europa som profesjonell.

Grønn lunge midt imellom flyplass og sentrum
– I Fana Golfklubb leker vi golf med fem-åringene og lar oss imponere av folk i 80-årene som fortsatt spiller en av de mest sosiale og utfordrende aktiviteter du kan lete etter, sier Klubben. – At vi ligger svært sentralt til i Norges nest største by, gjør det ekstra attraktivt for mange å være medlem eller benytte våre tilbud og beliggenhet.

– Nettopp derfor er Fana Golfklubb en riktig samarbeidspartner for oss, sier Nyhammer. Bybanen her i Bergen Sør, har gitt og vil gi mye byggevirksomhet og boligetablering. Bergen Fiber er en av de sentrale aktørene når det gjelder å bygge viktig infrastruktur i dette området.

– Hvilke verdier kan golfklubben bidra med for en sponsor?
– Her blir vi eksponert for en stor gruppe av befolkningen. Golf er for alle og byr på friluft, sosiale relasjoner og ikke minst mosjon. Visste du for eksempel at du forbrenner mer enn 1500-2500 kalorier i løpet av en golfrunde; nesten uten at du tenker over det? Golf skaper et sosialt fellesskap og vi vet jo også at lavere sykefravær er et resultat av frisk luft og mosjon, sier Nyhammer.

– Golf er en aktivitet der du møter utfordringer det er viktig å takle i alle livets faser: Konsentrasjon om egne prestasjoner kombinert med evnen til både å inspirere og la seg inspirere. Derfor er dette også et perfekt sted å invitere kunder. Fascinerende å kunne gå med lave skuldre i vakker natur og samtidig gjøre forretninger.

– Alle disse kvalitetene ønsker vi også at våre ansatte skal kunne få ta del i, og fram til nå har en fjerdedel av oss vært med på et «Veien til golf»-kurs.

– Hvis jeg skal oppsummere vårt engasjement, dreier golf seg som presisjon, prestasjon, fokus og empati. På mange måter akkurat det samme som hos oss i næringslivet. Våre medarbeidere må prestere hver dag. Investeringene til Bergen Fiber i infrastruktur er betydelige, og vi er avhengige av lange kunderelasjoner for å sikre vår inntjening. Da er våre medarbeideres innsats viktig for å skape fornøyde kunder. Tar vi vare på medarbeiderne våre, tar de vare på kundene, konkluderer Tore Nyhammer.